He d'anar d'urgències

Què necessito per anar a urgències?

  • Heu de portar la targeta sanitària, el DNI, els informes mèdics que tingueu i la medicació habitual.
  • En cas que disposeu de la targeta del programa "Cuida'm", també l'heu de portar.
  • Heu de venir amb roba còmoda que sigui fàcil de posar i treure.
  • Es recomana no portar objectes de valor.
  • Si ho desitgeu, podeu portar el telèfon mòbil.

On està situat?

El Servei d'Urgències de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus està situat a la planta -1, al punt del centre més allunyat de la ciutat (zona de color vermell). Des de l'entrada principal s'hi pot accedir baixant les escales automàtiques que queden tot just a la dreta.

D'altra banda, la manera més ràpida d'arribar en cotxe és per la sortida de l'autovia de Bellissens, que dona accés directe a la planta -1, just davant d'Urgències. Aquesta és l'entrada per la qual accedeixen les ambulàncies i, per tant, cal destacar que està destinada a les urgències greus.

En cas d'una urgència lleu es recomana arribar a l'Hospital per l'aparcament soterrani del centre, accessible per l'avinguda de Bellisens, i dirigir-se a la planta -1 de l'àrea vermella utilitzant l'ascensor.

El procés de triatge

El procés de triatge d'Urgències és un sistema per identificar amb la major rapidesa possible els casos que realment necessiten una atenció urgent.

Quan un pacient arriba a Urgències, un professional avalua el seu estat a qualsevol de les quatre sales de triatge que l'Hospital disposa i classifica els casos per graus. Per tant, segons el grau que s'atribueixi durant el procés de triatge, el pacient haurà d'esperar-se o serà atès immediatament. Els casos classificats com a grau 1 són els més greus, mentre que les urgències de grau 4 o 5 es consideren lleus i, fins i tot, es poden atendre a un Centre d'Atenció Primària.

Per aquesta raó, en cas de patir una urgència lleu, és convenient dirigir-se al CAP abans que a l'Hospital, ja que els Centres d’Atenció Primària poden atendre els casos de grau 4 i 5 amb la mateixa eficiència i amb menys temps d'espera.

Servei d’Urgències de l’Hospital Lleuger de Cambrils

L'Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat de Cambrils disposa d'un Servei d'Urgències d'atenció 24 h i els 365 dies a l'any.
La resta de Centres d’Atenció Primària de Salut Sant Joan de Reus – Baix Camp atenen les urgències dins l’horari d’obertura. Torbareu més informació a l’apartat de centres.

El telèfon d'Urgències de l’Hospital Sant Joan de Reus és:
977 320 424

El Servei d'Urgències de l’Hospital Sant Joan està situat a la planta -1, al punt del centre més allunyat de la ciutat.

El procés de triatge d'Urgències és un sistema per identificar amb la major rapidesa possible els casos que realment necessiten una atenció urgent.