Aviat seré mare/pare

El principi bàsic del nostre centre és oferir una atenció al part centrada en les necessitats de la dona i de la parella/acompanyant amb la possibilitat de decidir el màxim nombre d'aspectes d'acord a les seves preferències, que vindran donades per les seves concepcions ètiques, culturals, socials i familiars.

La informació és una peça clau per ajudar la dona i la parella/acompanyant a viure d'una manera més tranquil·la el moment del part.

Durant l'embaràs els professionals que us atenen us donaran les informacions necessàries per tal que prengueu decisions informades.

Consells per a l'arribada del moment del part

Consells i recomanacions per a després del part

Espai d'alletament

L'assistència a l'ambient hospitalari, com a pacient o acompanyant, fa que la dinàmica familiar es vegi alterada. Per això, l'espai d'alletament us vol facilitar l'estada al nostre centre amb confort i benestar.

L'espai d'alletament es troba al Banc de Sang i Teixits, a la planta baixa, zona D2 (color groc), i té com objectiu d'oferir un lloc on les mares i els pares pugueu alimentar els vostres fills i filles amb intimitat i comoditat.

  • Està dotat de butaques ergonòmiques i canviador per a nadons.
  • Obert al públic les 24 hores.
  • Si necessiteu microones, en trobareu un d'ús públic a la mateixa planta, a l'espai de la cafeteria.
  • També trobareu canviador per a nadons als lavabos de la planta baixa, als d'homes i dones.

Full informatiu de l’espai d’alletament

Consulta el suport a l'alletament matern

Per demanar hora podeu trucar al telèfon 977 321 273 o enviar un missatge electrònic a lactanciamaterna@salutsantjoan.cat

També oferim la resolució de consultes d'alletament matern per mitjà del correu electrònic lactanciamaterna@salutsantjoan.cat

(Us contestarem per correu o per via telefònica, si ens poseu el número de telèfon, de dilluns a divendres de 8 a 15 h).

El Servei de Ginecologia i Obstetrícia ofereix:

Xerrades informatives adreçades a futures mares i pares

L'Hospital Universitari Sant Joan de Reus organitza diverses xerrades informatives adreçades a futures mares i pares d'assistència lliure i gratuïta. Aquestes activitats es van repetint al llarg de l'any, els dimecres a les 12 h (en format en línia).

Xerrada informativa per conèixer l'Hospital on ha de néixer el teu nadó

L'Hospital Universitari Sant Joan de Reus ofereix una xerrada informativa (en grup) per conèixer l'Hospital, durant la qual es fa un "recorregut audiovisual" pels diferents espais: consultes externes, sales de parts, habitacions de maternitat, etc., i també es dona informació de les diferents fases del procés del part i puerperi amb suport audiovisual. L'objectiu és donar a conèixer la manera de treballar, els professionals implicats, els circuits habituals, el pla de part, etc., i poder aclarir dubtes.

Pla de naixement (Programa d'atenció hospitalària al part de baix risc)

L'objectiu d'aquest document és que tingueu l'oportunitat d'expressar les vostres preferències i necessitats en l'atenció que rebreu quan existeixin alternatives igual d'eficaces i segures.

Pla de naixement (català)

Pla de naixement (castellà)

Donar a llum és una experiència personal única que tota dona viu amb intensitat.

COVID 19: Informació per a mares gestants
En aquest enllaç hi trobareu informació elaborada pel Servei de Ginecologia i Obstetrícia de l'Hospital

Fulls informatius de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus