Informació corporativa

La Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Salut, del Servei Català de la Salut i de l'Ajuntament de Reus van fer realitat, el 2010, el nou Hospital Universitari Sant Joan de Reus. Amb 93.000 metres quadrats i 120 milions d'euros d'inversió va ser el projecte més ambiciós fet mai a la ciutat.

Les obres de construcció es van iniciar el 2006 i van finalitzar quatre anys més tard.

El trasllat de serveis es va fer progressivament i va durar des del mes d'octubre de 2010, amb l'obertura de Consultes Externes, fins al 19 de desembre del mateix any, amb el trasllat dels pacients hospitalitzats amb l'organització d'un important dispositiu logístic i humà, que es va desenvolupar sense incidències.

El centre disposa de l'expertesa professional i de la dotació tecnològica necessàries per donar el millor servei a cada usuari. Així, està preparat per ser referència en determinades especialitats com Oncologia, Cirurgia Bariàtrica, Cirurgia Plàstica i Reparadora, Medicina Vascular o Cirurgia Toràcica, tot tenint molt present la seva vocació universitària. Per això la nova Facultat de Medicina es construirà a tocar de l'Hospital que, a més, ja té una important unitat docent amb capacitat per acollir fins a 600 estudiants.

Des del juny del 2020 l'Hospital forma part de l'Entitat de Dret Públic (EDP) Salut Sant Joan de Reus - Baix Camp. A més de l'Hospital, actualment formen part de Salut Sant Joan de Reus - Baix Camp, l'Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat de Cambrils i les àrees bàsiques de salut de Vandellòs-l'Hospitalet, Riudoms, la Selva del Camp i Marià Fortuny de Reus.