Dia Internacional de les Cardiopaties Congènites. I Jornada de Cardiopaties Congènites: de l’època fetal a l’edat adulta (14 de febrer)

Dia: 14 de febrer de 2024
Horari: de 8.30 a 18 h
Lloc: Hospital Universitari Sant Joan de Reus. Matí (professionals): Auditori / Tarda (públic en general): Sala Polivalent

Organitza: Acadèmia de les Ciències Mèdiques de Tarragona i Hospital Sant Joan de Reus

Curs científic matutí: adreçat a residents de cardiologia/pediatria/medicina de família, pediatres generals, metges de família, cardiòlegs infantils i cardiòlegs de l'adult, Infermeria i llevadores, amb interès per les Cardiopaties Congènites.

Jornada divulgativa a la tarda: Familiars de pacients afectes de cardiopaties congènites.

Directora: Dra. Pilar Valdovinos Perdices, coordinadora de cardiologia de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus

Objectius:

Generals:

  • Aprofundir en els coneixements sobre els diferents aspectes de les Cardiopaties congènites més prevalents.
  • Divulgació científica dirigida a familiars i convivents de pacients amb cardiopaties congènites per tal de disminuir els dubtes i les incerteses sobre la malaltia.

Específics o d'aprenentatge del curs:

  • Aprenentatge de les característiques clíniques de les diferents cardiopaties congènites així com el seu procés diagnòstic i indicacions/modalitats terapèutiques.
  • Conèixer l ́última evidencia científica disponible de les diferents eines diagnòstiques i terapèutiques en els pacients amb cardiopaties congènites.
  • Conèixer les possibles complicacions mèdiques en l ́edat adulta derivades de les cirurgies correctives practicades en l ́edat neonatal / pediàtrica.
  • Aprendre altres enfocaments diagnòstico-terapèutics d ́aquesta patologia crònica: consell esportiu, nutricional i psicològic.

Veure el programa complet de la jornada

Enllaç al web del Col·legi Oficial de Metges de Tarragona per a fer la inscripció: