Xerrada-col·loqui i presentació de l'exposició “EL DOL EN IMATGES: Fotografia d’un procés” (dijous 8 de juny de 2023)

Data: Dijous 8 de juny
Hora: A les 18 h
Lloc: Casa de Cultura Ca Cosme (Plaça d'en Cosme Vidal, 5 d'Alcover)

Demà, dijous 8 de juny a les 18 h, tindrà lloc a Alcover la xerrada-col·loqui i presentació de l'exposició itinerant "EL DOL EN IMATGES: Fotografia d'un procés", a càrrec de Mònica Asensio, Maite Palacios, Annabel Pellicer i Joana Abella, professionals de la salut de l'Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat de Cambrils, que ens compartiran la seva experiència del Dol a través de la cultura.

Pel que fa a l'exposició fotogràfica itinerant, demà s'inaugurarà la mostra que recull els relats de vida de les quatre autores de les imatges a través de la fotografia, és a dir, de l'art, a la Casa de Cultura Ca Cosme d'Alcover. I, el proper divendres 23 de juny es traslladarà a l'Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat de Cambrils. Posteriorment, l'exposició s'anirà instal·lant als centres de Salut Sant Joan Reus - Baix Camp.
 

Us compartim una realitat viscuda
Aquestes fotografies s'han recollit durant un procés de Dol, i han ajudat a la supervivència, reconstrucció, creixement personal i acceptació de la pèrdua a les seves autores. Són una petita selecció de moltes imatges, amb un missatge clar, i una realitat viscuda al darrere que els fa molta il·lusió compartir-vos.

L'exposició fotogràfica itinerant compta amb el suport del Museu d'Alcover dins del projecte Museus i Salut, del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Tarragona.

L'art millora l'estat d'ànim, redueix la pressió arterial i ajuda a alleugerir la càrrega de la malaltia crònica