Dia Mundial del Parkinson a l'Hospital

El vestíbul de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus acull, com cada 11 d'abril, diversos panells informatius amb motiu del Dia Mundial del Parkinson, una malaltia neurològica progressiva deguda a la pèrdua o degeneració de les neurones del locus niger (substància negra) del cervell. A la mostra s'explica quins són els símptomes més habituals del Parkinson i també quins són els objectius de l'Hospital de Dia de Malalties Neurodegeneratives de l'Hospital, on es realitzen teràpies amb diferents professionals amb l'objectiu d'endarrerir la progressió de la malaltia, millorar els símptomes, evitar la discapacitat, mantenir l'autonomia per a les activitats del dia a dia i millorar l'autoestima. Així mateix, es manté un contacte estret, tant amb el pacient com amb la família, per tal de poder detectar qualsevol canvi relacionat amb aquesta patologia.

El Parkinson és el segon trastorn degeneratiu del sistema nerviós central més comú i d'acord amb l'Organització Mundial de la Salut afecta 1 de cada 100 persones majors de 60 anys. S'estima que per l'any 2030 hi haurà al voltant de 12 milions de pacients amb Parkinson.

Descarrega els plafons informatius del Dia Mundial del Parkinson (PDF)

El Parkinson és el segon trastorn degeneratiu del sistema nerviós central més comú i afecta 1 de cada 100 persones majors de 60 anys