Dia Mundial de la Lluita contra la Sida a l'Hospital

Amb motiu del Dia Mundial de la Lluita contra la Sida la rambla de l'Hospital acull una mostra amb diversos plafons informatius on es recorda que ja fa més de 40 anys que es van descriure els primers casos de la malaltia, però avui dia, continua sent un problema de salut important per a la població. Des de l'inici de la pandèmia, s'estima que el virus del VIH ha contagiat més de 80 milions de persones a tot el món. 

Durant tots aquests anys, s'han realitzat importants avenços en el coneixement de la malaltia, així com en tècniques diagnòstiques i fàrmacs per al tractament, que són cada cop més eficaços i tenen menor toxicitat. Tot això ha contribuït a fer que la malaltia, que inicialment era mortal en la majoria dels casos, s'hagi convertit en una malaltia crònica, amb un millor pronòstic i una millor qualitat de vida per al pacient. Però encara hi ha reptes pendents com incidir en mesures preventives per a la població i en un diagnòstic precoç dels pacients que tenen la infecció i no ho saben perquè estan asimptomàtics.  

Per tot això, i aprofitant aquest dia, hem de fer visible el problema, perquè tots podem col·laborar per evitar l'avenç de la pandèmia pel VIH i l'estigmatització dels pacients amb infecció pel virus del VIH. L'Hospital disposa d'una Unitat d'VIH on es fa el seguiment dels pacients amb més de 1.300 visites anuals.

Descarrega els plafons informatius del Dia Mundial de la Lluita contra la Sida (PDF)