El cercle blau de la diabetis, avui a l’Hospital amb motiu del Dia Mundial d’aquesta malaltia crònica

Coincidint amb la celebració del Dia Mundial de la Diabetis, l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus fa difusió, a través de diversos plafons informatius, d'aquesta malaltia crònica caracteritzada per nivells elevats de sucre en sang, que amb el temps pot conduir a danys greus al cor, els vasos sanguinis, els ulls, els ronyons i els nervis. La mostra l'encapçala un mural en forma de cercle blau, que representa la unitat de la comunitat internacional contra la diabetis i on els pacients de l'hospital hi han escrit els seus desitjos respecte d'aquesta malaltia.

L'Hospital està compromès amb una atenció àgil a les persones amb diabetis i concretament amb diabetis tipus 1: causada per la falta d'insulina i que afecta a infants, adolescents i també adults; diabetis tipus 2: causada per problemes de metabolisme i que afecta majoritàriament a la població adulta, i diabetis gestacional, que apareix durant l'embaràs i pot produir problemes a la mare i al seu futur bebè. 

El Dia Mundial de la Diabetis se celebra el 14 de novembre amb l'objectiu de donar a conèixer la diabetis i sensibilitzar la societat envers aquesta malaltia. La data de celebració d'aquest esdeveniment, instituït per la Federació Internacional de Diabetis i l'Organització Mundial de la Salut (OMS), commemora l'aniversari del naixement de Frederick Grant Banting, un dels descobridors de la insulina l'any 1922.

Descarrega els plafons informatius del Dia Mundial de la Diabetis (PDF)

L'Hospital està compromès amb una atenció àgil a les persones amb diabetis