L'Hospital participa a la Setmana Mundial de la Lactància Materna

L'Hospital Universitari Sant Joan de Reus fa difusió, a través de diversos plafons informatius situats a la rambla del centre, de la Setmana Mundial de la Lactància Materna fent èmfasi en la promoció de la lactància materna com la millor forma d'alimentació dels nadons. 

Des de l'Hospital, l'Àrea Maternoinfantil fomenta la protecció a la lactància materna i en aquest sentit du a la pràctica diverses actuacions com el contacte pell amb pell després del part, iniciat a la sala de parts i perllongat a la planta maternoinfantil; un programa d'alta precoç a domicili o la lactància en nadons prematurs mitjançant la realització del mètode mare cangur, entre altres. També disposa d'unitat neonatal de portes obertes les 24 hores amb llits per afavorir el descans de la mare i d'un espai d'alletament on poder donar el pit o el biberó en un ambient relaxat. Així mateix, hi ha una consulta de suport a l'alletament matern a la qual es pot accedir demanant hora al 977 321 273 o enviant un missatge electrònic a lactanciamaterna(ELIMINAR)@hospitalsantjoan.cat.

D’alta banda, el Banc de Sang i Teixits de l’Hospital acull el Banc de Llet Materna per assegurar l'alimentació amb llet materna de tots els prematurs o nounats de Catalunya que ho necessitin per prescripció mèdica i que, per causes majors, no puguin ser alletats per la pròpia mare. El Banc de Sang i Teixits de l’Hospital és obert de dimarts a dijous de 9 a 14 h i els dimarts i dijous també obre per la tarda, de 16 a 20 h. Trobareu més informació en aquest enllaç.

Descarrega els plafons informatius de la Setmana Mundial de la Lactància Materna (PDF)

Hi ha una consulta de suport a l'alletament matern a la qual es pot accedir demanant hora al 977 321 273