Dia Mundial del farmacèutic a l'Hospital

L'Hospital Universitari Sant Joan de Reus fa difusió, a través de diversos plafons informatius situats a la Rambla del centre, del Dia Mundial del farmacèutic que se celebra cada 25 de setembre des de l'any 2009. Promogut per la Federació Internacional de Farmacèutics, aquest dia busca visibilitzar el paper que juguen el cos de farmacèutics com experts en els medicaments en totes les àrees, des de la investigació, la distribució i la dispensació.

L'activitat d'aquest any fa referència a la Farmacovigilància, una ciència que intenta recollir, vigilar, investigar i avaluar la informació sobre els efectes dels medicaments amb l'objectiu d'identificar informació sobre noves reaccions adverses i prevenir els danys als pacients, ja que el veritable perfil de toxicitat dels medicaments comercialitzats es va coneixent i completant a mesura que se'n fa ús. 

La AEMPS (Agencia Española del Medicamento y Productos Sanitarios) integra totes les activitats per a la supervisió de medicaments i processa tota la informació sobre reaccions adverses als medicaments integrant les dades a les xarxes europees i internacionals de farmacovigilància.

Documents informatius del Dia Mundial del Farmacèutic:

Descarrega els plafons informatius del Dia Mundial del Farmacèutic (PDF)

Descarrega el tríptic de la farmacovigilància (PDF)