Plafons informatius amb motiu del Dia Mundial del Farmacèutic

El vestíbul de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus acull aquesta setmana diversos plafons informatius amb motiu del Dia Mundial del Farmacèutic, que se celebra cada 25 de setembre des de l’any 2009. Promogut per la Federació Internacional de Farmacèutics, aquest dia busca visibilitzar el paper dels farmacèutics i farmacèutiques com experts en els medicaments en totes les àrees, des de la investigació, distribució i dispensació. D’aquesta manera, es vol posar en relleu que el personal farmacèutic són la font més fiable, no només pels pacients sinó per als professionals de la medicina, per assegurar el millor tractament pels malalts.

El personal farmacèutic del Servei de Farmàcia de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus, juntament amb els equips mèdics i d’infermeria, treballen per garantir un ús adequat dels medicaments tant dels pacients ingressats a l’Hospital com dels pacients als que es dispensa o administra la medicació ambulatòriament. En aquesta mostra es pot veure una descripció del que es fa des del Servei de Farmàcia de l’Hospital i també des de la Unitat de Farmàcia externa que dona, entre altres, servei a l’Atenció Primària de Salut.
 
Segons el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona, a Catalunya hi ha 11.085 col·legiats, un 74% dels quals són dones. A més, l’extensa xarxa farmacèutica fa que la ràtio de farmàcies per a la població catalana sigui de les més altes d‘Europa.