L’Hospital s’afegeix a la Setmana Europea de la Lactància Materna

La llet materna és el millor aliment que pot rebre un nadó, ja que és molt més completa que qualsevol altra alternativa

Amb motiu de la celebració de la Setmana Europea de la Lactància Materna, el vestíbul de l’Hospital Universitari Sant Joan acull aquest matí una taula informativa amb l’objectiu de promoure la lactància materna com la millor forma d’alimentar el nadons, facilitar el seu correcte desenvolupament i contribuir a la bona salut de les mares.

#FemHospitalReus

Enguany el lema de la setmana és “Empoderem-nos, fem possible la lactància materna" i pretén fer una crida a governs, sindicats, empreses i administracions per implementar solucions innovadores que condueixin a la igualtat de gènere i a millors taxes de lactància materna.

Des de la Unitat Maternoinfantil de l’Hospital Sant Joan es recorda que la llet materna és el millor aliment que pot rebre un nadó, ja que és molt més completa que qualsevol altra alternativa. És innòcua i conté proteïnes, anticossos i greixos que garanteixen el creixement i protegeixen el lactant de les malalties més freqüents, com ara la diarrea i la pneumònia. També s'ha demostrat beneficiosa per al desenvolupament neurològic i visual.

Xerrades informatives i espai d’alletament
L’àrea maternoinfantil de l’Hospital compta amb un equip de professionals especialitzats en lactància materna que poden resoldre qualsevol dubte. Concretament ofereixen:

El centre també disposa d’un espai d’alletament obert les 24 hores on poder donar el pit o el biberó en un ambient relaxat. Està situat a la planta baixa, a la zona E (color taronja) i dotat de butaques ergonòmiques i canviador per als nadons.

També s’ha dissenyat un programa de suport a les mares que treballen al centre per tal que puguin continuar amb la lactància materna.

Per la seva part, el Banc de Sang i Teixits de l’Hospital compta amb un banc de llet materna que té per objectiu assegurar l'alimentació amb llet materna de tots els prematurs o nounats de Catalunya que ho necessitin per prescripció mèdica i que, per causes majors, no puguin ser alletats per la pròpia mare.

L'Organització Mundial de la Salut i l’UNICEF van instaurar la Setmana de la Lactància Materna el 1992 i recomanen alimentar el nadó exclusivament amb llet materna durant els primers sis mesos de vida, ja que aquesta li aporta els beneficis nutricionals necessaris per créixer.