Coincidint amb la celebració del Dia Mundial de la Donació d'Òrgans, Teixits i Trasplantaments, l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus fa difusió, a través de diversos plafons informatius, d'aquesta commemoració que té com a propòsit incentivar totes les persones a voler ser donants i així salvar la vida d'altres persones. Un dels plafons inclou un codi QR on es pot descarregar el conte "Les Set Vides de la Laia", per explicar la importància de la donació al infants. 

El trasplantament consisteix en la substitució d'un òrgan (o teixit) deteriorat per un altre que funciona correctament. És un tractament que en alguns casos serveix per millorar la qualitat de vida de les persones receptores però, en molts altres, constitueix l'única esperança de vida. Un donant d'òrgans pot salvar fins a 8 vides mentre que un donant de teixits pot ajudar més de 100 persones. 

El Servei de medicina Intensiva de l'Hospital compta amb un complet equip de coordinació de trasplantaments format per professionals mèdics, d'infermeria i administratius. 

 

Descarrega els plafons informatius del Dia Mundial de la Donació d'Òrgans, Teixits i Trasplantaments (PDF)