Més de 100 professionals participen al curs “Estratègies en el tractament del Pacient amb Diabetes Mellitus Complicada"

Més d’un centenar de professionals han participat a aquest curs que ha tingut lloc avui a l’Auditori de l’Hospital amb l’objectiu d’aprofundir en el maneig dels pacients amb diabetis mellitus que presenten complexitat ja que pateixen altres malalties cròniques importants com poden ser la insuficiència renal crònica, la cardiopatia isquèmica i la insuficiència cardíaca. Aquest curs va destinat a personal mèdic i d’infermeria tant de l’àmbit hospitalari com d’atenció primària.

La diabetis mellitus és un conjunt de trastorns metabòlics que tenen una característica comuna: la presència de concentracions elevades de glucosa a la sang de forma persistent o crònica. Això provoca alteracions bàsicament al sistema vascular provocant complicacions a llarg termini com són la pèrdua de la visió, el deteriorament progressiu dels ronyons -requerint diàlisi i trasplantament- o l’infart de miocardi, entre altres.

El curs compta amb la participació de ponents dels equips d’Atenció Primària de Salut de l’ICS Baix Camp-Terres de l’Ebre i del Grup SAGESSA, així com de l’Hospital Universitari Joan XXIII, l’Hospital Comarcal d’Amposta i l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus.