El 9è Curs de Pediatria Pràctica reunirà més de 300 professionals de l’àmbit de la pediatria a firaReus

Inauguració de la vuitena edició
Inauguració de la vuitena edició

Més de 300 professionals de la pediatria de tot l'Estat participen en el 9è Curs de Pediatria Pràctica, que té lloc divendres, 1 de març, i dissabte, dia 2, a firaReus, i al qual s'hi pot participar tant presencialment com en línia. El curs està organitzat, com en les anteriors edicions, per l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus i l'Institut Català de la Salut i amb la direcció dels pediatres Dr. Josep M. Barroso i Dra. Olga Salvadó. Està adreçat a pediatres, metges residents, metges de medicina familiar i comunitària, personal d'infermeria que treballi en l'àmbit de la pediatria o hi estigui relacionat, i també a auxiliars de pediatria, psicòlegs i nutricionistes implicats en pediatria.

Ponents de primera línia analitzaran temes d'interès com la detecció i intervenció precoç del trastorn de l'espectre autista, trastorns del neurodesenvolupament, alteracions alimentàries i intoleràncies, així com l'actualització en el maneig de la dermatitis atòpica i del nen roncador, entre altres.

També comptarà amb tallers precurs amb un caire eminentment pràctic com són la simulació de nen greu, patologia esportiva, alteracions del cicle menstrual i de l'asma i casos clínics de cardiologia i neurologia. 

Entre els ponents destaca la presència del Dr. Aritz Aranbarri, neuropsicòleg clínic infantil adjunt a la UnimTEA de  l'Hospital Sant Joan de Déu, que abordarà la importància del diagnòstic i intervenció precoç en el TEA. Així mateix, entre altres ponents de primera línia intervindran la Dra. Gemma Castillejo, gastroenteròloga pediàtrica de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus, que parlarà sobre temes tan candents com les intoleràncies alimentàries i la síndrome d'enterocolitis induïda per proteïnes alimentàries en lactants; el Dr. Antoni Azón, dermatòleg de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus, que farà una actualització sobre el maneig de la dermatitis atòpic; i la Dra. Maria Rimblas, metgessa adjunta del Servei de Pal·liatius de l'Hospital Sant Joan de Déu, que parlarà d'un tema fonamental com és la transició del pacient pediàtric amb patologia crònica a l'especialista d'adults.

Imatge de l’edició de l’any passat

Més informació a: https://wwwa.fundacio.urv.cat/congressos/9-pediatria-practica/

Comptarà amb tallers precurs amb un caire eminentment pràctic com són la simulació de nen greu, patologia esportiva, alteracions del cicle menstrual i de l'asma i casos clínics de cardiologia i neurologia