Cinefòrum amb la pel·lícula "Mi vida sin mí" (Isabel Coixet, 2003)

El Comitè d'Ètica Asistencial de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus organitza un cinefòrum amb la pel·lícula "Mi vida sin mí" (Isabel Coixet, 2003), el proper dimecres 21 de febrer de 2024 a la Sala Polivalent de l'Hospital, dirigit pel Dr. Manuel Esteban, metge especialista en cures pal·liatives.

Adreçat a professionals, estudiants de l'àrea sanitària i a totes aquelles persones interessades en els temes de bioètica.

Des de sempre ens hem preguntat per què vivim i què és l'ésser humà, pregunta no contestada i incontestable segons els fil·lòsofs, però entre altres definicions, som éssers morals i també éssers creatius. La bioètica ens ajuda a entendre els deures, drets i conflictes morals i les creacions d'art són, en el fons, reflexions sobre la interpretació de la vida que té l'autor (un llibre, una pintura i, en el cas que ens ocupa, una pel·lícula).

El Cinefòrum és l'excusa perfecta per aplegar ètica i art. Des de l'experiència individual de cada persona al visualitzar la pel·lícula, sorgeix l'oportunitat que es fomenti un debat de manera col·lectiva, una reflexió, i una conscienciació sobre el tema escollit (no farem espòilers) i, perquè no, expressar emocions i cercar matisos que siguin d'ajuda en la nostra vida com a éssers i també, de pas, en la nostra professió.


Hi esteu tots convidats

Activitat gratuïta. Places limitades segons l'aforament de la sala.

Descarregar el cartell del cinefòrum amb la pel·lícula Mi vida sin mí (PDF)

"El misteri de l'existència humana no rau només en el fet de viure, sinó en decidir lliurement per a què es viu"
Els germans Karamàzov. Fiódor Dostoievski (1821-1881)