El Dia Mundial del Son l'Hospital recorda que dormir bé és essencial per a la salut, igual que menjar bé i fer exercici

El vestíbul de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus acull diversos panells informatius i material audiovisual per commemorar el Dia Mundial del Son, una data que té per objectiu conscienciar la societat sobre els trastorns del son i promoure'n la prevenció i l'educació. El lema d'aquest any és "Dormir és essencial per a la salut", igual que menjar bé i fer exercici, ja que el son és un comportament que és fonamental per al benestar físic, mental i social.

El trastorn del son més freqüent és l'insomni, tant l'agut com el crònic. També són molt freqüents les apnees obstructives del son, el somnambulisme, la paràlisi del son i la síndrome de les cames neguitoses, cadascun per separat arriba a afectar el 5% de la població de forma transitòria o crònica. En aquest àmbit, l'Hospital compta amb la Unitat del Son, formada per professionals experts en medicina del son, que forma part del Servei de Pneumologia i és l'única de la demarcació acreditada per la Sociedad Española de Neumología y Cirugía Torácica. A la mostra es pot conèixer la labor que realitza aquesta unitat.

Així mateix, també s'informa que l'Hospital està adherit a "SueñOn", un projecte coordinat per l'Instituto de Salud Carlos III i impulsat i liderat per infermeria, que va dirigit a tota la societat (professionals de la salut, gestors i gestores, pacients...) amb la finalitat de promoure el descans de les persones hospitalitzades. 

Descarrega els plafons informatius del Dia Mundial del Son (PDF)

L'Hospital està adherit a "SueñOn", un projecte coordinat per l'Instituto de Salud Carlos III i impulsat i liderat per infermeria, que va dirigit a tota la societat amb la finalitat de promoure el descans de les persones hospitalitzades