“Agents de Salut” de l’Ajuntament de Cambrils i l’Hospital Lleuger és escollit com a Projecte de Bones Pràctiques

El programa "Agents de Salut" impulsat per l'Ajuntament de Cambrils i l'Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat (centre integrat a Salut Sant Joan de Reus – Baix Camp) ha estat seleccionat com a Projecte de Bones Pràctiques per l'Associació de Professionals de Joventut (APJ). Aquesta iniciativa pionera consisteix en la creació d'un grup de treball format per joves dels instituts de Cambrils que, de manera voluntària, decideixen ser referents dins del seu propi grup d'iguals en temes clau com la sexualitat i l'afectivitat, l'assetjament escolar i la prevenció en el consum de tòxics o l'ús i abús de pantalles i les xarxes socials, entre altres.

El projecte es dirigeix a joves de Cambrils d'entre 2n d'ESO i 2n de Batxillerat, programes de formació i inserció o cicles formatius al municipi, i és fruit del treball transversal dels departaments de Joventut, Educació i Salut de l'Ajuntament, l'Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat de Cambrils, l'Institut Pere Mata i els centres eductius del municipi.

Les persones joves participants reben una formació sobre uns continguts que s'adapten cada any segons les necessitats i preocupacions del propi col·lectiu. Finalment, els membres del grup posen en pràctica els seus coneixements a través del "Punt Sexe Sentit", un estand informatiu present en esdeveniments com la revetlla de Sant Pere, el Festival Pròleg o la Fira.

Respon a les necessitats de la joventut de Cambrils

Agents de Salut és un projecte que té una doble vessant: beneficia els joves a través de la formació i també els converteix en figures clau en la comunicació i informació directa per a d'altres joves en l'àmbit de la salut. A més, és un projecte ben contextualitzat, que respon a les necessitats concretes de la joventut a Cambrils.

Cal destacar que aquest curs el projecte ha fet un salt endavant i s'ha incorporat al currículum dels instituts Cambrils, Ramon Berenguer IV, Joan Ardèvol i Vidal i Barraquer com a projecte educatiu amb utilitat social per tal de reconèixer l'acció i formació dels nois i noies que hi participen.  

Agents de Salut es va engegar l'any 2018-2019 i té una gestió compartida i transversal entre el Departament de Joventut de l'Ajuntament de Cambrils i l'Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat. Des dels seus inicis un total de 294 alumnes han participat en aquest programa, que el passat octubre va posar en marxa la seva edició més nombrosa amb un centenar de persones inscrites.  

Podeu consultar tots els detalls del projecte i els motius pels quals ha estat seleccionat a la fitxa corresponent de la Plataforma de Bones Pràctiques de l'APJ:

http://www.joventut.info/bonespractiques/projecte/034-agents-de-salut

Aquest curs la iniciativa pionera en la formació de joves referents en l'àmbit de la salut ha fet un salt endavant i s'ha incorporat al currículum dels instituts