L’Hospital incorpora un nou TAC simulador

L'Hospital Universitari Sant Joan de Reus incorpora un nou equipament de tomografia computada digital TAC simulador que té la missió de planificar el tractament de radioteràpia que el pacient rebrà posteriorment a través d'un dels acceleradors lineals del Servei de Radioteràpia de l'Institut d'Oncologia de la Catalunya Sud (IOCS). Aquest nou aparell, que substituirà l'actual, s'ha finançat amb fons INVEAT, un pla que impulsa el Ministerio de Sanidad que té com a objectiu la renovació dels equips d'alta tecnologia, que ja han arribat al final de la seva vida útil. 

Amb el nou TAC es guanya amb qualitat d'imatge, rapidesa i seguretat gràcies a millores com:

  • L'energia Dual a través de la qual s'obté una major definició d'imatge i contrast per a un millor contorneig dels òrgans. D'aquesta manera, es poden delimitar amb més precisió les estructures de risc i millorar la visualització tumoral, així com eliminar les interferències que poden provocar, per exemple, les pròtesis. 
  • El Gating respiratori, que permet el seguiment d'una manera contínua del moviment durant la respiració. 
  • El TAC també incorpora una nova taula de pacient reforçada per a qualsevol pes corporal.

El nou TAC simulador és el primer d'una sèrie d'equipaments d'última generació que s'aniran incorporant al Servei de Radioteràpia de l'Institut d'Oncologia de la Catalunya Sud (IOCS) durant l'any 2023.

El nou TAC simulador és el primer d'una sèrie d'equipaments d'última generació que s'aniran incorporant al Servei de Radioteràpia de l'Institut d'Oncologia de la Catalunya Sud (IOCS) durant l'any 2023