Conferència "Pain is complicated. Children are complicated. It takes a team" del Dr. Finley (20 d’octubre de 2017)

L’Hospital Sant Joan  i el Grup de recerca ALGOS, juntament amb la Càtedra de Dolor Infantil URV presenten la conferència Pain is complicated. Children are complicated. It takes a team impartida pel Dr. Allen Finley.

Dia i hora: 20 d’octubre de 2017 a les 13 h

Lloc: Sala Polivalent de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus a l’Av. del Dr. Josep Laporte, 2. 43204 Reus

El Dr. Finley és anestesiòleg pediàtric amb més de 25 anys dedicats a la recerca i el tractament del dolor. Catedràtic d’anestèsia i psicologia i Càtedra Dr. Stewart Wenning in Pediatric Pain Management al IWK Health Center a Halifax (Canadà).

La conferència pretén reflexionar sobre la importància d’un tractament específic i multidisciplinar del dolor crònic infanto juvenil per a una millora de qualitat de vida dels infants i joves que ho pateixen, i de les seves famílies. Amb una clara declaració d’intencions en el títol de la conferència, el Dr. Finley ens parla de la complexitat el dolor crònic infantil i de la necessitat d’un bon equip de professionals per a l’avaluació, diagnòstic, tractament i seguiment d’un problema que pateix el 37% de població infantil i juvenil.

La necessitat de recerca i de translació de coneixement sobre dolor crònic infantil entre investigadors i professionals sanitaris és la clau per a crear equips de treball que tinguin per objectiu ajudar a reduir el dolor i altres problemes relacionats, com per exemple, el malestar emocional o la interferència d’aquest dolor en les activitats quotidianes d’aquests joves. Tal i com ens planteja el Dr. Finley, el dolor crònic és complicat, i més quan tractem infants i joves amb unes necessitats específiques pròpies. Però sí es possible una millora de la qualitat de vida de tots aquests infants i joves que pateixen dolor, i de les seves famílies. S’ha de treballar conjuntament per aconseguir-ho.

Descarregar la nota de premsa completa aquí.