El CAP Marià Fortuny de Reus fa una activitat comunitària al Mercat del Carrilet per col·laborar amb la Marató de TV3

Darrera acció de salut al Mercat del Carrilet pel Dia Mundial de la Diabetis
Darrera acció de salut al Mercat del Carrilet pel Dia Mundial de la Diabetis

L'equip de professionals del CAP Marià Fortuny de Reus va realitzar dimecres, 14 de desembre, una activitat comunitària al Mercat del Carrilet, entre les 10 i les 13 h,  per promoure els hàbits saludables i col·laborar amb la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio. Aquest any la Marató "batega per la salut cardiovascular" i els professionals del CAP Marià Fortuny, van preparar una activitat comunitària per informar de com prevenir les malalties cardiovasculars i van realitzar controls de pressió arterial i de glucosa, van donar consells sobre la importància de l'exercici físic i l'alimentació i alhora van recollir fons per la Marató d'enguany.

Malalties cardiovasculars com la hipertensió arterial, l'arteriosclerosi, l'angina de pit, l'infart de miocardi, la insuficiència cardíaca, l'accident cardiovascular o l'ictus, entre altres, són la principal causa de mort als països desenvolupats. Segons dades de l'Organització Mundial de la Salut, van causar prop de 18 milions de morts el 2019, el que representen un 32% del total de defuncions mundials. Aquestes xifres de mortalitat se sumen al seu caràcter crònic, fet que impacta directament sobre la qualitat de vida dels pacients i genera dependència, risc de complicacions i uns costos sanitaris i socioeconòmics molt elevats. Tot això les converteix en el principal problema actual de salut pública.

Aquesta activitat s'emmarca en la iniciativa «Salut i Mercat» dels Mercats de Reus amb la col·laboració dels centres d'assistència primària de la ciutat i la Regidoria de Salut i Ciutadania.