El Banc de Llet Materna i l’Hospital Sant Joan de Reus obren un nou espai d’alletament

L’Hospital Universitari Sant Joan de Reus estrena un nou espai d’alletament on poder donar el pit o el biberó en un ambient relaxat. Cedit pel Banc de Sang i Teixits, al qual pertany el Banc de Llet Materna, substitueix i millora l’espai que fins ara hi havia a la zona E de la planta baixa del centre hospitalari. Ara es troba a la mateixa planta baixa, però a la zona D2, color groc.

A disposició de totes les famílies que en vulguin fer ús, s’estrena coincidint amb la Setmana Mundial de la Lactància Materna. Disposa de tres butaques ergonòmiques i un canviador i està obert les 24 hores del dia, durant tots els dies de l’any.

La llet materna, l’aliment més complet per al nadó

El Banc de Sang i Teixits disposa d’un banc de llet materna que té per objectiu assegurar l'alimentació amb llet materna de tots els prematurs o nounats de Catalunya que ho necessitin per prescripció mèdica i que, per causes majors, no puguin ser alletats per la pròpia mare.

La llet materna és el millor aliment que pot rebre un nadó:

  • Ja que és molt més completa que qualsevol altra alternativa.
  • És innòcua i conté proteïnes, anticossos i greixos que garanteixen el creixement i protegeixen el lactant de les malalties més freqüents, com ara la diarrea i la pneumònia. També s'ha demostrat beneficiosa per al desenvolupament neurològic i visual.

L'Organització Mundial de la Salut recomana alimentar el nadó exclusivament amb lactància materna durant els primers sis mesos de vida, ja que aquesta li aporta els beneficis nutricionals necessaris per créixer.

A més l’Hospital ofereix:

- Consulta de suport a l’alletament matern de forma individualitzada. Per demanar hora es pot trucar al 977 321 273 o enviar un missatge electrònic a lactanciamaterna(ELIMINAR)@salutsantjoan.cat

- Resolució de dubtes i realització de consultes a través de l’adreça electrònica lactanciamaterna(ELIMINAR)@salutsantjoan.cat