L’Associació Amics de l’Hospital i la Fundació Reddis lliuren 190 llanternes a l’Hospital per facilitar el descans de les persones ingressades

L’Associació de Voluntariat Amics de l’Hospital i la Fundació Privada Reddis (que n'ha finançat la compra) han lliurat al centre 190 llanternes per tal que els professionals del torn de nit puguin accedir a les habitacions sense necessitat d’encendre els llums i evitar així interrompre el son dels pacients ingressats. Aquesta és una de les mesures que està implantant l’Hospital en el marc del projecte SueñOn, promogut per l’Instituto de Salud Carlos III i impulsat pels professionals de la infermeria amb l’objectiu de facilitar el descans de les persones hospitalitzades. Properament també s’instal·laran uns indicadors dels nivells de decibels a les àrees d’urgències, nounats i l’UCI, que també son una donació de l’Associació Amics de l’Hospital.

Existeixen nombrosos estudis que demostren que entre els factors que alteren el son dels pacients ingressats en un hospital hi ha les interrupcions nocturnes i, per aquest motiu, des de fa uns mesos l’hospital està implantat diverses mesures establertes en el projecte SueñOn per facilitar el correcte descans dels pacients com apagar els llums dels passadissos, reduir el soroll ambiental o entrar a les habitacions amb llanternes, entre d’altres.

A l’acte de donació hi han assistit Mercè Costafreda, presidenta de l’Associació Amics de l’Hospital de Reus; Francesc Palacín, secretari d’aquesta associació i Anton Benet, gerent de l’Hospital a més de diversos professionals del centre sanitari.  

L’Associació Amics de l’Hospital de Reus és una entitat sense ànim de lucre que forma part del programa de voluntariat del centre i que va néixer l’octubre del 2019 amb la voluntat d’implementar activitats centrades en l’acompanyament i suport afectiu als pacients que ho necessiten durant la seva estada hospitalària.