L’Hospital Sant Joan celebra el Dia Mundial de la Higiene de Mans

El 5 de maig se celebra el Dia Mundial de la Higiene de les Mans, impulsat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) des del 2009, i com és habitual l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus ha instal·lat una taula informativa a la rambla de la planta baixa. Enguany, a més d’informar de la importància del rentat de mans també es donen consells sobre l’ús correcte de les mascaretes de protecció i s’exposa un pòster que explica la importància que ha tingut la higiene de mans al llarg de la història.

Ja Maimònides al segle XII veia en la higiene de mans una mesura idònia per evitar infeccions. De fet, aquest 2020 la pandèmia de la COVID-19 ha permès visibilitzar la pràctica de la higiene de mans com una de les mesures més eficaces en el control i prevenció de les infeccions.

L’OMS centra la campanya d’aquest 2020 en la importància de l’atenció neta, incloent-hi les millors pràctiques en matèria d’higiene de mans i la funció cabdal que tenen els professionals de la infermeria i la llevadoria per aconseguir-ho. Així doncs, s’uneixen esforços amb l’Any dels Professionals de la Infermeria i la Llevadora que l’OMS ha declarat per al 2020, i es reconeix la seva contribució decisiva a l’enfortiment de la qualitat dels sistemes sanitaris.

La celebració del Dia Mundial de la Higiene de Mans també es porta a terme a la resta de centres del Grup SALUT.