El Consell Social de la URV premia l’impacte social de cinc projectes de recerca

Font: URV

Dr. Jordi Salas-Salvadó, cap clínic de la Unitat de Nutrició Clínica i Dietètica de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus
Jordi Salas Salvadó (Font: URV)

El passat dimecres es van lliurar els III premis del Consell Social URV a l’Impacte Social de la Recerca. En total s’han guardonat cinc propostes, algunes de les quals ja han pogut evidenciar el seu impacte social (modalitat ex post) i d’altres que preveuen quin impacte tindrà la seva recerca (ex ante) en tres àmbits de coneixement: Ciències socials i humanitats, Ciències de la salut i de la vida i Ciències experimentals, enginyeria i arquitectura.

En l’àmbit de Ciències de la salut i de la vida, el projecte guanyador ex post ha estat “Efecto de la dieta mediterránea sobre la prevención primaria cardiovascular: Predimed”. És l’assaig clínic espanyol més gran fet fins ara sobre nutrició, que ha demostrat que la dieta mediterrània suplementada amb oli d’oliva verge i fruita seca és capaç de reduir la incidència de problemes cardiovasculars.

Després de cinc anys, s’ha vist que aquesta dieta redueix fins a un 30% el risc d’infart de miocardi, ictus o mort cardiovascular. El catedràtic Jordi Salas Salvadó, del grup de recerca Alimentació, Nutrició, Creixement i Salut Mental, és l’investigador que ha presentat la proposta.

Una imatge dels premiats i premiades acompanyats per la Rectora, el president i el secretari general del Consell Social de la URV (Font: URV)

El contingut complet d’aquesta informació es pot consultar a l’enllaç següent: http://diaridigital.urv.cat/el-consell-social-premia-limpacte-social-de-cinc-projectes-de-recerca-de-la-urv/