L’Associació Amics de l’Hospital de Reus s’incorpora al programa de voluntariat del centre

Membres de l'Associació d'Amics de l'Hospital amb Òscar Subirats, regidor de Salut i Ciutadania de l'Ajuntament de Reus

El Programa de Voluntariat de l’Hospital incorpora, a partir d’aquest mes d’octubre, l’Associació Amics de l’Hospital de Reus, una entitat sense ànim de lucre que neix amb la voluntat d’implementar activitats centrades en l’acompanyament i suport afectiu als pacients que ho necessitin durant la seva estada hospitalària. L’acompanyament es farà de forma coordinada amb el personal sanitari i va adreçat especialment als malalts que es troben en situació de falta de suport familiar o social, tant si estan ingressats com si són atesos en règim ambulatori.

Qui pot ser voluntari/ària

Pot ser voluntari/ària qualsevol persona que tingui més de 18 anys i pugui dedicar un temps a l’acompanyament dels pacients. Per a la seva capacitació l’equip de voluntariat rebrà una formació inicial d’introducció al món del voluntariat així com una formació més específica per adquirir els coneixements necessaris segons cada àmbit d’actuació, tenint en compte aspectes com les característiques de l’entorn hospitalari, el perfil de les persones ingressades o l’abordatge de situacions d’alt impacte emocional, entre altres. Des de l’Associació també es contempla un pla de  formació continuada per donar suport permanent als voluntaris/àries.

Conferència de premsa de presentació de l'Associació Amics de l'Hospital de Reus

 Per portar a terme aquests activitats l’Associació Amics de l’Hospital de Reus compta amb els suport de diverses entitats i particulars. Concretament, en aquesta fase inicial ja han rebut suport de:

- Beep informàtica

- Industries Teixidó

- Institut Pere Mata

- Arts gràfiques  Rabassa

- Vidres Sanromà

- El Círcol de Reus

- L’Associació de Concerts

- Disseny Salvador Juanpere

Així com també s’han rebut diverses donacions anònimes.

Dades de contacte de l’Associació

L’Associació Amics de l’Hospital de Reus disposa d’un punt d’atenció al públic a la planta -1 de l’Hospital (color lila) i l’horari és:

Dilluns i dimarts de 10 a 12h

Dijous i divendres de 16 a 18h

També disposa del telèfon: 662 910 082

I del c/e amicshospital@salutsantjoan.cat

L’Associació Amics de l’Hospital de Reus dona un nou impuls al programa de voluntariat del centre que en aquest moment contempla, entre altres, el suport a les activitats de la ciberaula de l’Àrea de Pediatria o diferents tasques que les voluntàries i voluntaris de la Lliga Contra el Càncer de les comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre realitzen a l’Àrea d’Oncologia del centre.