L’Hospital celebra el Dia Mundial Sense Tabac

Taula informativa del Dia Mundial Sense Tabac al vestíbul de l'Hospital

Avui divendres, Dia Mundial Sense Tabac, al vestíbul de l’Hospital s’hi ha ubicat una taula informativa on s’ofereixen consells per deixar de fumar i es realitzen carboximetries per mesurar el nivell de monòxid de carboni. A més, totes les persones que ho desitgin podran participar a l’activitat "vestim l’arbre”, que consisteix a posar fulles de colors a l’arbre contra el tabac: color sèpia pel fumadors, colors groc pels exfumadors i color verd pels no fumadors. Tots els participanta rebran una poma de regal.

Activitat “vestim l’arbre” amb fulles de colors contra el tabac.

El Dia Mundial Sense Tabac també se celebra a la resta de centres del Grup Salut.

Principal causa de mort a tot el món

El Dia Mundial Sense Tabac està impulsat per l’Organització Mundial de la Salut i amb el lema d’enguany “el tabac i la salut pulmonar” es vol sensibilitzar sobre les conseqüències negatives que té el tabac per a la salut pulmonar de les persones, que van des del càncer fins a malalties respiratòries cròniques. També del paper fonamental que exerceixen els pulmons per a la salut i el benestar de totes les persones.

Pòster Dia Mundial Sense Tabac #FemHospitalReus

El consum de tabac és la segona causa de malalties cardiovasculars, després de la hipertensió arterial. L'epidèmia mundial de tabac causa cada any més de 8 milions de defuncions, 900.000 de les quals corresponen a persones no fumadores que respiren fum de tabac aliè. De fet, el consum de tabac i l'exposició al fum de tabac aliè contribueixen a prop del 12% de les defuncions per cardiopaties.