Comunicació

Sala de premsa

Xerrada col·loqui “EL DOL EN IMATGES: Fotografia d’un procés” a càrrec de professionals de l’Hospital Lleuger de Cambrils

La Casa de Cultura Ca Cosme d'Alcover va acollir ahir la xerrada-col·loqui "EL DOL EN IMATGES: Fotografia d'un procés", a càrrec de Mònica Asensio i Annabel Pellicer, professionals de la salut de l'Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat de Cambrils, que van compartir la seva experiència personal del Dol a través de la cultura.

Hi van assistir unes 70 persones i es va poder crear un espai de complicitat molt emotiu on compartir sentiments sobre el dol i la mort a través de la literatura, de fragments audiovisuals i de l'escriptura. Un dels fets distintius va ser poder portar salut a un espai cultural, fet que va sorprendre i demostra que la cultura també contribueix al benestar emocional i, per tant, millora la salut física i mental.

Els assistents també van poder contemplar una exposició fotogràfica, que serà itinerant, on s'hi recullen els relats de vida de les autores de les imatges a través de la fotografia, és a dir, de l'art. Aquesta mateixa exposició es podrà veure el proper divendres, 23 de juny a l'Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat de Cambrils i posteriorment, s'anirà traslladant als diferents centres de Salut Sant Joan Reus - Baix Camp. La mostra compta amb el suport del Museu d'Alcover dins del projecte Museus i Salut, del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Tarragona.