Comunicació

Sala de premsa

El conseller de Salut, Manel Balcells inaugura el Laboratori de Recerca Biomèdica i visita l’Hospital

El conseller de Salut, Manel Balcells ha inaugurat aquest dimarts el 🔬 laboratori de recerca biomèdica IISPV-Hospital, situat a la planta -1 de l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus, ha visitat el centre i ha mantingut una trobada amb els professionals.

El laboratori, de l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili IISPV i l'Hospital ocupa una superfície de 832,21 m², i hi tenen cabuda 4 àrees funcionals: la de treball d'ordinador (146,23 m²); la de Cultius cel·lulars (97,83 m²); la del Biobanc (111,27 m²) i el laboratori general (214,58 m²).

"Aquestes noves instal·lacions ens han de permetre apropar els nostres serveis i la recerca biomèdica a l'activitat diària de l'hospital afavorint la creació de sinèrgies amb els grups clínics i facilitant la incorporació de nous grups de recerca que desenvolupin la seva investigació en aquests nous espais. L'objectiu és enfortir la recerca biomèdica al nostre territori i donar resposta a les esperances que la societat deposita en els centres de recerca com el nostre", ha apuntat Lluís Gallart, responsable dels laboratoris de recerca biomèdic.

Per la seva part, el conseller Balcells ha indicat que "la nova àrea de laboratoris reforça el missatge de present i futur a l'hora de comptar amb un sol institut de recerca pivotant sobre dos grans hospitals com són el Sant Joan de Reus i el Joan XXIII. També suposa un canvi substancial per a les treballadores i treballadors. Com a referent i amb unes línies de recerca pioneres en Metabolisme i Nutrició, ara també en Oncologia, l'IISPV és un motiu d'orgull per a tot el Camp de Tarragona i hi configura una potencialitat molt més elevada".