Millora de l’Adequació de la Pràctica Assistencial i Clínica (MAPAC)

La comissió MAPAC (Millora de l'Adequació de la Pràctica Assistencial i Clínica) pretén millorar la qualitat de l'atenció sanitària, és a dir, aconsellar les pràctiques assistencials de més valor i que hagin demostrat i contrastat la seva efectivitat, i per desaconsellar tot allò que no aporti valor a qualsevol acte mèdic o d'infermeria.
Implica els conceptes d'eficiència, seguretat del pacient i efectivitat. En definitiva: millorar la qualitat assistencial.
La millora de l'adequació de la pràctica assistencial i clínica forma part d'un moviment internacional que està implantat a nombrosos països: Do-not-do (NICE, RU), Promoting Good Stewardship in Medicine (National Physicans Alliance EUA), Choosing Wasely (EUA), Choosing Wasely (Canadà), Right care alliance (EUA), Quality framework of the Australian Government (Austràlia) Compromiso con la calidad de las Sociedades Científicas (Estat espanyol). Des de l'any 2013, el Departament de Salut ha endegat el projecte Essencial, amb el suport de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de Ciències de la Salut de Catalunya i de les Balears i la major part de les societats científiques catalanes. D'altra banda, també hi ha tot un seguit d'iniciatives relacionades amb el projecte d'àmbit estatal i internacional.
La comissió MAPAC està formada per professionals assistencials interdisciplinaris que recullen totes les inquietuds i les iniciatives que en aquest àmbit es puguin produir, i també perquè les recomanacions que decideixi la comissió arribin al nombre més gran possible de professionals i es puguin implementar.

La MAPAC està formada per professionals assistencials de diverses disciplines i implica els conceptes d'eficiència, seguretat del pacient i efectivitat. En definitiva: millorar la qualitat assistencial