Comunicació

Sala de premsa

L’Hospital acull la I Jornada de Cardiopaties Congènites: de l’època fetal a l’edat adulta amb més d’un centenar de participants

L'Hospital Universitari Sant Joan de Reus acull avui, 14 de febrer, en el marc del Dia Internacional de les Cardiopaties Congènites, més d'un centenar de participants en la I Jornada de Cardiopaties Congènites: de l'època fetal a l'edat adulta, una trobada científica i divulgativa per informar i conscienciar, tant al personal sanitari com a la població general, sobre què són les cardiopaties congènites i la importància de la seva detecció i tractament precoç. Les cardiopaties congènites són un grup de malalties o malformacions, caracteritzades per la presència d'alteracions estructurals del cor o de grans vasos intratoràcics, que produeixen o poden produir conseqüències funcionals. Prop de 4.000 nadons neixen amb cardiopatia cada any a Espanya, i és la patologia congènita més comuna al nostre entorn. El 14 de febrer, Dia Internacional de les Cardiopaties Congènites, és una data que serveix per visibilitzar aquesta problemàtica i subratllar la importància d'aquesta malaltia crònica causada per alteracions en l'estructura i el funcionament del cor durant el desenvolupament fetal.

Algunes cardiopaties congènites es manifesten al moment del naixement, mentre que altres sorgeixen en edats posteriors. Això depèn dels tipus de cardiopaties congènites, de la seva severitat i de si n'apareix una d'aïllada o si es presenten diverses malformacions de manera simultània.

El nostre hospital porta a terme la detecció i el seguiment de les cardiopaties congènites al llarg de tota la vida, des de l'època fetal i fins a la vida adulta.

Oberta a professionals i també per a la població en general

El nostre hospital porta a terme la detecció i el seguiment de les cardiopaties congènites al llarg de tota la vida, des de l'època fetal i fins a la vida adulta